TEKMOVANJE ACM BOBER

navdušuje mlade nad računalniškim mišljenjem

ACM Bober postaja eno najpopularnejših tekmovanj v znanju tako v svetu kot v Sloveniji. Letos je na šolski ravni tekmovalo v Sloveniji 29 993 otrok (osnovnošolci in dijaki), s čimer se Slovenija uvršča po deležu tekmovalcev, ki se udeležijo tekmovanja, v sam svetovni vrh.

V Sloveniji tekmovanje organizira računalniško združenje ACM Slovenija v sodelovanju z univerzami v Ljubljani, v Mariboru in na Primorskem.

Na naši šoli so tekmovali učenci od 2. do 9. razreda. Vseh tekmovalcev skupaj je bilo 175.

Na šolskem tekmovanju ACM Bober morajo tekmovalci v 40 minutah rešiti 15 nalog. Najboljša dobra tretjina je na šolskem tekmovanju osvojila bronasta priznanja. Skupno število podeljenih bronastih priznanj pri nas je 68.

V soboto, 13. januarja 2018, se je uspešno zaključilo tudi državno tekmovanje ACM Bober, ki je potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Med najboljšimi 150 osnovnošolci s šolskih  tekmovanj, ki so se udeležili državnega tekmovanja, sta bila tudi  URŠKA DUNAJ, učenka 9.a razreda in  ROK HOŠPEL, učenec 8. c razreda. Najboljši na državnem tekmovanju so si prislužili zlata in srebrna priznanja. Ponosni smo, da je med dobitniki srebrnih priznanj tudi naš učenec ROK HOŠPEL. V njegovi kategoriji je tekmovalo 24 učencev.