Skoči na glavno vsebino

NARAVOSLOVNI DAN V TEHNIČNEM MUZEJU

Izvedli smo naravoslovni dan z osmošolci, ki smo ga preživeli v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri. To je bil izjemno poučen in raznolik dan, poln odkrivanja znanosti, tehnologije in zgodovine.

Po prihodu v muzej smo se samostojno podali na ogled razstavnih prostorov. Osmošolci so s polno zanimanja raziskovali različne zbirke in eksponate, ki prikazujejo tehnične dosežke skozi zgodovino Slovenije. Med ogledom smo si vzeli čas za razpravo o tem, kaj smo opazili in kaj nas je najbolj navdušilo. Največ zanimanja so poželi Tomosi in titovi avtomobili.

Posebno zanimiv del dneva je bil obisk kemijskega laboratorija, kjer smo imeli priložnost sodelovati v kemijskih preiskavah. Pod vodstvom strokovnjakov smo izvedli različne eksperimente in preiskave, ki so nam omogočili vpogled v svet kemije in njen pomen v vsakdanjem življenju. Osmošolci so bili navdušeni nad praktičnim delom in so se aktivno vključili v eksperimente. Poskusi s suhim ledom so bili najbolj navdušujoči.

Po končanem ogledu smo se zbrali za skupno razpravo, kjer smo delili svoje vtise in spoznanja iz dneva. Osmošolci so izrazili navdušenje nad pridobljenim znanjem ter izpostavili, da je bil obisk Tehniškega muzeja v Bistri izjemno poučen in zabaven.

Naravoslovni dan v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri je tako bil uspešen in izobraževalen ter je prispeval k širjenju znanja in razumevanja naravoslovnih vsebin med našimi učenci.

Dostopnost